Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για το «ντου» οπαδών του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ3

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης καλείται να διαπιστώσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «παράνομης βίας»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στα στούντιο της ΕΡΤ3, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης καλείται να διαπιστώσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «παράνομης βίας».

Στην εισαγγελική παραγγελία ζητείται να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων, να επισυναφθεί το σχετικό ψηφιακό υλικό και να γίνουν ενέργειες για τον προσδιορισμό των υπόπτων  ενώ αν προκύψουν ενδείξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων αυτά να καταθέσουν ανωμοτί. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη.

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ που καταδίκασε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας σε στούντιο της ΕΡΤ3 κατά τη διάρκεια εκπομπής σε ζωντανή μετάδοση».