Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ- ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ (VID)

Οι εκρήξεις στο συγκρότημα χημικών εργοστασίων σημειώθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα τοπική ώρα με συνέπεια να εκδηλωθεί φωτιά - Ένας νέκρος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καταλονία μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 19.00, τοπική ώρα, σε συγκρότημα πετροχημικών εργοστασίων στην Ταραγόνα.

Μετά την έκρηξη, εκδηλώθηκε φωτιά που ήταν ορατή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Vanguardia.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας, Μικέλ Μπουχ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κι άλλοι έξι υπάλληλοι του εργοστασίου τραυματίστηκαν. Οι δυο εξ αυτών είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει κι ένας αγνοούμενος.

Από τις εκρήξεις, καταστράφηκε κι ένα παρακείμενο σπίτι, ως αποτέλεσμα του ωστικού κύματος που προκάλεσε η έκρηξη, στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του. 

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας κάλεσε τους κατοίκους που διαμένουν κοντά στην περιοχή να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους μέχρι να γίνει γνωστή η έκταση του χημικού ατυχήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ