Skip to main content

Με λεωφορεία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ-Αυστηρά μέτρα στις εισόδους

Τα στελέχη του κόμματος θα περιφρουρούν την ομιλία του πρωθυπουργού για να μην εισβάλλουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία.

Υπ' ατμόν βρίσκονται αστυνομία και ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Παλέ ντε Σπορ, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στις 19:30 είναι από το πρωί αποκλεισμένο και δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, με 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ, για την αποτροπή επεισοδίων. Ακόμη, έφθασαν και δύο αύρες που χρησιμοποιούνται ως μέτρο καταστολής και εκτοξεύουν νερό.

Παράλληλα, θα υπάρχουν αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στις εισόδους του γηπέδου, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει «απόβαση» μελών και φίλων του κόμματος από άλλους νομούς με ναυλωμένα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, αναμένονται περίπου 20 λεωφορεία, τα οποία θα αφήνουν τον κόσμο στην είσοδο του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης υποστήριξε ότι το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με sms σε στελέχη και υποστηρικτές ενημέρωσε ότι έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να τους μεταφέρουν δωρεάν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, τα μέλη του κόμματος θα πραγματοποιούν ισχυρή περιφρούρηση στην εκδήλωση, προκειμένου να αποκοπούν τυχόν διαδηλωτές που θα επιχειρήσουν κατά μόνας να εισέλθουν στον χώρο. Υπάρχει, άλλωστε, σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία. «Πρόκειται για περιθωριακούς ανθρώπους που δεν μας ανησυχούν, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί δεν θέλει και πολύ για να προκληθεί ένταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δουίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 19:00 είναι το κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού  χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να αναφέρουμε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων, η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ θα μείνει κλειστή από τις 17.00 και μετά.