Skip to main content

Ισχυρό μήνυμα Σαββίδη: Ο δικός μου ΠΑΟΚ δεν έχει ταβάνι

Ο ομογενής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει για τον «Δικέφαλο» και για την πορεία των εργασιών της Νέας Τούμπας.

Σε ζωντανή συζήτηση που διοργάνωσε σήμερα η Ένωση των νέων Ελλήνων της Ρωσίας συμμετείχε ο Ιβάν Σαββίδης όντας αποκαλυπτικός στις απαντήσεις που έδωσε στο κοινό μέσω Instagram.

Όπως μεταδίδει το «Metrosport», ο ομογενής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει για τον ΠΑΟΚ, τους λόγους που έχτισε εκκλησίες και για την πορεία των εργασιών της Νέας Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

Για το αν έχει πιάσει ταβάνι ο ΠΑΟΚ: «Δεν λες ποτέ ποια είναι η κορυφή και το ταβάνι σου. Η δουλειά δεν σταματά. Μετά τον κορωνοϊό κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με το ποδόσφαιρο καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές θα δώσουν τις κατευθύνσεις. Εμείς συνεχίσουμε τις προπονήσεις».

Για την πορεία των εργασιών αναφορικά με τη Νέα Τούμπα: «Έχει πολλά χαρτιά που χρειάζονται και αρκετές καθυστερήσεις, δεν παραιτήθηκα ποτέ από αυτό το σχέδιο. Θα εκπληρώσω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ αλλά κανείς δεν ξέρει τις συνθήκες που θα υπάρχουν μετά. Αν σταματήσουν τον κόσμο από τα γήπεδα για 2-3 χρόνια, γιατί να χτίσουμε τώρα και να επενδύσουμε σε ένα γήπεδο;»

Για την αγάπη που τρέφει για τον «Δικέφαλο»: «Αν ένας άνθρωπος αγαπά κάτι πρέπει να το αγαπάει για πάντα. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ, μπορώ να κάνω κάτι εναντίον του εαυτού μου; Όχι! Ούτε εναντίον του ΠΑΟΚ. Στόχος μου είναι τα χρήματα που επενδύω να δίνουν χαρά στον κόσμο και όχι μόνο στην οικογένεια μου».

«Τέλος ή συνεχίζουμε;»

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν μπορούσε να μην σταθεί και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί με τον ίδιο να απαντάει: «Ξέρετε γιατί έχτισα πολλές εκκλησίες; Γεννήθηκα μέσα στην κοιλιά της μητέρας μου Χριστιανός και ο πατέρας μου ήταν βαθιά πιστός. Όταν μπαίνω εγώ μέσα σε μία εκκλησία ρωτάω τον εαυτό μου, ''τι είναι ευτυχία;''

Όταν βλέπω ανθρώπους στην εκκλησία που έχτισα θέλω να τους φωνάξω ''ανθρωποι ο Θεός δέχθηκε το δώρο μου. Άνθρωποι μπαίνουμε στον Ναό του Θεού''. Πάντα πρέπει να βλέπουμε στο βάθος της ψυχής μας και να λέμε ''τέλος ή συνεχίζουμε''».

Ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε πως όταν ήταν μικρότερος οι γονείς και οι παππούδες του, του φώναζαν «εμπρός Πόντιε! Εμπρός!». Ο ίδιος μάλιστα το είπε σε άπταιστα ελληνικά.

«Όταν ήμουν μικρός δεν είχα χρήματα»

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από κάποια πιο προσωπικά ζητήματα με τον ίδιο να μην διστάζει να απαντήσει.

Η πιο λαμπρή στιγμή της ζωής του: «Όταν γεννήθηκε ο Γιώργος. Για εμένα η ανθρωπιά είναι το πιο μεγάλο αγαθό του ανθρώπου».

Για τους λόγους που δεν πίνει αλκοόλ: «Με ρωτούν γιατί δεν πίνετε (αλκοόλ); Όταν ήμουν μικρός δεν είχα χρήματα. Τώρα λέω ''Μα τί θα με δώσει εμένα αυτό;''»

Για τα πράγματα που τον κάνουν να χαμογελάει: «Η εγγονή μου με κάνει να χαμογελώ περισσότερο από όλους. Είναι 3 χρονών. Με κάνει ευτυχισμένο. Όταν έχει ευθύνη για τόσους ανθρώπους πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό».