Skip to main content

Μαχητικά F-16 και ελικόπτερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου

Ισχυρή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την επικράτεια για την 80η επέτειο του «ΟΧΙ», την 28η Οκτωβρίου. Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου να ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σχεδιάζουν να δώσουν ισχυρότατο «παρών» στην 80η επέτειο του «ΟΧΙ».

Σύμφωνα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3 ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός, μετά την απόφαση ακύρωσης των παρελάσεων και εκδηλώσεων, οι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ προγραμματίζουν να αναπληρώσουν με κάθε δυνατό τρόπο την εορταστική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Λαδιανό, στη Θεσσαλονίκη θα καταπλεύσει τουλάχιστον μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Αντίστοιχη θα είναι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων με Α/Φ, με Ε/Π και ελλιμενισμούς πολεμικών πλοίων σε όλη την επικράτεια, από την Κέρκυρα ως τον Έβρο και από την Πελοπόννησο ως το Νοτιοανατολικό άκρο της Νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδώθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3, ο προγραμματισμός γίνεται με την αναγκαία προϋπόθεση πως δεν θα χρειάζεται η οποιαδήποτε εμπλοκή αυτών των μέσων και του προσωπικού των Ενόμπλων Δυνάμεων σε επιχειρησιακές αποστολές τις μέρες εκείνες.