Skip to main content

Όλοι οι πρόεδροι στα Επιμελητήρια Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης

Σε ποια Επιμελητήρια επανεκλέγονται οι απερχόμενοι πρόεδροι. Η σαρωτική επικράτηση Μωραΐτη στο ΕΒΕ Ξάνθης. Ακολουθούν οι εκλογές σε Δυτική Μακεδονία.

Σταθερές επιλογές αλλά και ανατροπές αποκάλυψαν οι κάλπες των Επιμελητηριακών Εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Παύλος Τονικίδης επανεκλέχθηκε πρόεδρος στο ΕΒΕ Κιλκίς μετά από 16 χρόνια επικεφαλής του Επιμελητηρίου. Με σαρωτικό ποσοστό επανεκλέχθηκε ο Χρήστος Μέγκλας στο ΕΒΕ Σερρών, ενώ επανεκλέγεται ο Ιορδάνης Τσώτσος στο ΕΒΕ Πέλλας και ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο ΕΒΕ Πιερίας.

Οι εκλογές όμως ανέδειξαν και νέα πρόσωπα σε Επιμελητήρια της Κ. Μακεδονίας, όπως τον Γιάννη Κουφίδη στο ΕΒΕ Χαλκιδικής και τον Γιώργο Μπίκα στο ΕΒΕ Ημαθίας.

Σε Θράκη επίσης ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, με ορισμένους προέδρους να αποδεικνύονται σταθερές αξίες στο χρόνο, όπως στο ΕΒΕ Ροδόπης με τον κ. Νικόλαο Αγγελίδη.

Σημειώνεται ότι τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας, όπως και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας, επέλεξαν να διεξάγουν τις εκλογές τους στο διάστημα από 8 μέχρι και 12 Δεκεμβρίου, οπότε η Voria.gr μπορεί σε αυτή τη φάση μόνο να καταγράψει τον προεκλογικό χάρτη.

Αναλυτικά, στην Κεντρική Μακεδονία οι Επιμελητηριακές Εκλογές έδωσαν τα εξής αποτελέσματα:

Σέρρες

Ο Χρήστος Μέγκλας πέτυχε την επανεκλογή του στην προεδρία του Επιμελητηρίου Σερρών με ποσοστό 64%. Ο Συνδυασμός του Βασίλη Καλαϊτζίδη «Επιμελείς Σέρρες» συγκέντρωσε 35,88%.

Χαλκιδική

Ο Γιάννης Κουφίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, μεγάλος νικητής με τον Συνδυασμό «Επιχειρούμε Μαζί» που συγκέντρωσε ποσοστό 67,01%. Ο κ.Κουφίδης ήταν Β΄αντιπρόεδρος και συνεργάτης του πρώην προέδρου Γιώργου Γκιλή. Η κυρία Χατζησταματίου Ελευθερία συγκέντρωσε 23,29% και ο Απόστολος Ρόκος 7,85%

Ημαθία
Ο Γιώργος Μπίκας είναι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Συγκέντρωσε ποσοστό 64% έναντι 36% που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του Αναστάσιος Γιάγκογλου.

Πιερία

Επανεκλέχτηκε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενωτικού ψηφοδελτίου.

Κιλκίς

Ο Παύλος Τονικίδης επανεκλέγεται πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς για 4η φορά συμπληρώνοντας στη θέση, μια 16ετία. Ο συνδυασμός «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» του Π. Τονικίδη συγκέντρωσε 54,45%, «το Επιμελητήριο Αλλάζει» του Κώστα Βιολιτζή 42,85% και η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» του Κώστα Τσαουσίδη 1,52%.

Πέλλα

Ο Ιορδάνης Τσώτσος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Στη Θράκη:

Ροδόπη

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Νικόλαος Αγγελίδης, επικεφαλής του ενός και μοναδικού συνδυασμού «Ροδόπη Σταυροδρόμι Ανάπτυξης». Ο Ν. Αγγελίδης είναι πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης από το 2001.

Ξάνθη

Στο Επιμελητήριο Ξάνθης επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου ο Στυλιανός Μωραΐτης, με ποσοστό 81,61%. Ο κ. Μωραΐτης είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου από το 2011. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι έλαβαν, 12,2% ο Ιωάννης Μαυρίδης και 3.96% ο Ευάγγελος Βακιρτζής.  

Έβρος

Στο Επιμελητήριο Έβρου συμμετείχε στις εκλογές μόνο ένας, ενωτικός συνδυασμός, ο «Επιχειρώντας το Μέλλον», με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος και επανεκλέχθηκε.

Οι υποψήφιοι σε Ανατολική Μακεδονία

Καβάλα

Για τη νέα διοίκηση του ΕΒΕ Καβάλας οι επιχειρήσεις μέλη θα ψηφίσουν στις 10,11 και 12 Δεκεμβρίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης δεν είναι ξανά υποψήφιος, ενώ συμμετέχουν τρεις νέοι συνδυασμοί με επικεφαλής τους Γεώργιο- Παύλο Ζησίμου (μέλος της απερχόμενης διοίκησης), Κίμωνα Παπαδόπουλο και Μάρκο Δέμπα (α’ αντιπρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης).

Δράμα

Για το ΕΒΕ Δράμας οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου. Συμμετέχει ένας συνδυασμός, ο «Επιχειρώ», με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Στέφανο Γεωργιάδη.

Στα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας:

Κοζάνη

Στο ΕΒΕ Κοζάνης οι εκλογές θα γίνουν 11 και 12 Δεκεμβρίου. Από τον έναν συνδυασμό του 2011, φέτος έχουμε τη συμμετοχή τεσσάρων συνδυασμών. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

Επικεφαλής των νέων συνδυασμών είναι οι Ιωάννης Μητλιάγκας (γ.γ. απερχόμενης διοίκησης), Βασίλειος Μόσχος, Ονούφριος Γιγαντίδης και Νικόλαος Σαρρής ( μέλος δ.σ. οικονομικός επόπτης).

Καστοριά

Για τη διοίκηση του ΕΒΕ Καστοριάς συμμετέχει ένας συνδυασμός, η «Ανεξάρτητη Κίνηση Επιχειρηματιών», με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καραταγλίδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου από το 2011. Οι εκλογές του ΕΒΕ Καστοριάς θα διεξαχθούν 10 και 11 Δεκεμβρίου

Γρεβενά

Για το ΕΒΕ Γρεβενών υποψηφιότητα έθεσε εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Νικόλαος Ράμμος, επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού στις εκλογές του 2011. Στις εκλογές του 2017, που θα γίνουν 9 και 10 Δεκεμβρίου, την προεδρία ως επικεφαλής συνδυασμών διεκδικούν επίσης οι Παναγιώτης Γιώτας και Γεώργιος Νταγκούμας.

Φλώρινα

Υποψήφιος για το ΕΒΕ Φλώρινας είναι ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, Σάββας Σαπαλίδης. Στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, συμμετέχει μόνο ένας συνδυασμός, η «Επιμελητηριακή Συνεργασία».