Skip to main content

Σεισμός στη Φλώρινα: Έπεσαν σοβάδες από κτήρια σε αμάξια, έσπασαν τζαμαρίες (φωτο)

Από τις συνεχείς δονήσεις έπεσαν αντικείμενα εντός σπιτιών ενώ αρκετοί σοβάδες αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε αμάξια - Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Φλώρινα λόγω του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα αλλά και τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς που ακολούθησαν. Οι Φλωρινιώτες ταρακουνούθηκαν για αρκετά δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους.

Διαβάστε σχετικά Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών ταρακούνησε τη Φλώρινα - Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

«Στην αρχή νιώσαμε τη βιβλιοθήκη που είναι πλάι στις σκάλες να κουνιέται ενώ στο δευτερόλεπτο έπεφταν τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Με το που το αντιλήφθηκαμε, βγήκαμε απευθείας έξω», σημειώνει στη Voria.gr κάτοικος της Φλώρινας.

«Κουνιόμασταν αρκετή ώρα και από τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς φοβήθηκαμε αρκετά. Πολλοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που μπήκαν στα αμάξια και ετοιμάστηκαν για παν ενδεχόμενο», αναφέρει άλλη κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας πως ακόμη και μια ώρα μετά τον πρώτο σεισμό παρέμεναν εκτός σπιτιού.

Μάλιστα, εκτός την έντονη ταραχή, ο σεισμός με τους συνεχείς μετασεισμούς άφησε πίσω του και καταστροφές. Συγκεκριμένα, έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα και σπίτια, ωστόσο, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

Από τις συνεχείς δονήσεις έπεσαν αντικείμενα εντός σπιτιών ενώ αρκετοί σοβάδες αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε αμάξια.

Η Αστυνομία, μάλιστα, έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έπεσαν σοβάδες από το νεοκλασικό κτήριο όπου συστεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας μαζί με το γνωστό καφενείο - ουζερί «Διεθνές».

Μάλιστα, με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφάλειας, εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων.

Να σημειωθεί πως μετά τον πρώτο σεισμό μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά καταγράφηκαν άλλες επτά σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,2 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 3,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και γειτονικές χώρες.

Πηγή βίντεο: kozan.gr