Skip to main content

Τα μαζεύει ο Μαλέλης για τις συνεργασίες μετά τις εκλογές

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά εντός του κόμματός του, όταν δήλωσε ότι «μία κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φέρει τον όλεθρο».

Να μαζέψει τις δηλώσεις του περί «ολέθρου με κυβέρνηση Μητσοτάκη» επιχείρησε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ  Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος με νέα του τοποθέτηση επιδιώκει να κάνει σαφές ότι το ΚΙΝΑΛ κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά εντός του κόμματός του, όταν εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της ΝΔ, δηλώνοντας στο ραδιόφωνο του news247.gr: «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Μετά τη δήλωση αυτή, ο Νίκος Παππάς  σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ", χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ» υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση».

Απαντώντας στον υπουργό, ο κ. Μαλέλης έσπευσε να αναρτήσει στο Twitter ότι «κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν».

«Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο», συνέχισε ο ίδιος.

Σε δεύτερο tweet πρόσθεσε ότι τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. «Τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους. Και όχι για την υπέρβαση της κρίσης», σημείωσε τέλος.