Skip to main content

Εισήγηση επιτροπής: «Ναι» στη μουσική, «όχι» σε παράταση του ωραρίου στην εστίαση

Η επιτροπή εισηγείται την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Στην απόφαση να εισηγηθούν μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας προχώρησαν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το ωράριο το οποίο μένει ως έχει με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μερίδα συμμετεχόντων στη σύσκεψη τάσσεται υπέρ της παράτασης των μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα, έως την Κυριακή 6/2 ώστε να δοθεί χρόνος να αποτυπωθεί η επίδραση της κακοκαιρίας στην επιδημία και να αποφευχθεί μια πιθανή νέα έξαρση κρουσμάτων.

Ωστόσο, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της μικρής χαλάρωσης των μέτρων, με επαναφορά της μουσικής χωρίς απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης και αύξηση του ποσοστού των εισερχομένων στα γήπεδα.

Επίσης, δεκτή φαίνεται να έχει γίνει η εισήγηση για μικρή παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πρόκειται για ένα διάστημα μιας εβδομάδας ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση λόγω κακοκαιρίας και βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του 7ου από την έκδοση του πιστοποιητικού τους. Μάλιστα, αυτό θα αφορά μόνο τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τον χιονιά.

Μετά το πέρας της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις τόσο για την τύχη των περιοριστικών μέτρων όσο και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση και έχει συμπληρώσει 7μηνο από τον αρχικό εμβολιασμό του περνάει στο καθεστώς του «ανεμβολίαστου». Παράλληλα προβληματισμός επικρατεί για τους 300.000 πολίτες που παρά την απειλή του μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού για καμία δόση του εμβολίου.