Skip to main content

Iskra: Πύρρειος νίκη του Τσίπρα - Θρίαμβος του μνημονίου

Το ομολογημένο σχέδιο του κατεστημένου, με πολιτικό μακρύ βραχίονα τον Αλ. Τσίπρα, μοιάζει να εκτελέστηκε άψογα, γράφει το iskra.

Για πύρρειο νίκη του Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο ιστότοπος Iskra, ο οποίος αντηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο άρθρο, αντικρίζοντας κάποιος το εκλογικό αποτέλεσμα «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και ως «θρίαμβο» του μνημονίου.

«Το ομολογημένο σχέδιο εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου, με πολιτικό μακρύ βραχίονα τον Αλ. Τσίπρα, μοιάζει να εκτελέστηκε άψογα: Εκκαθάριση της κυβέρνησης και του κόμματος από την συνεπή αριστερή αντιμνημονιακή του πτέρυγα και στη συνέχεια εκκαθάριση της Βουλής από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η νίκη Τσίπρα, υπερθεματίζει το άρθρο, είναι μια πύρρειος νίκη , η οποία υφαρπάχτηκε με αντιδημοκρατικές εκλογές εξπρές , χωρίς να μπορεί το «ΟΧΙ» να οργανωθεί στοιχειωδώς και να παλέψει. Και αυτή η εκτίμηση θα αποδειχθεί γρήγορα στην πράξη.

Η νίκη Τσίπρα, εξηγεί χαρακτηριστικά, έγινε δυνατή μόνο χάρις στην επιπλέον, κατά 7%, «αποχή» του εκλογικού σώματος στις 20 Σεπτέμβρη σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Γενάρη.

Αν αυτό το 7%, αποτελούμενο κυρίως από νέους και νέες, δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό, μάλλον , οφείλεται στην απογοήτευση μετά τις διαψεύσεις «σοκ» του δημοψηφίσματος, τονίζεται και προστίθεται ότι με το 7% στην κάλπη σίγουρα το αποτέλεσμα και η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετικά.