Skip to main content

Ισόβια στον Κορκονέα για τον φόνο του Αλέξη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο επέβαλε στον ειδικό φρουρό, Ε.Κορκονέα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρ
Ισόβια στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και δεκαετή κάθειρξη στον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, η υπεράσπιση του Β. Σαραλιώτη υπέβαλε αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, εν όψει της έφεσης που, όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα.

Το αίτημα της υπεράσπισης πυροδότησε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας για την αναστολή η μητέρα του Σαραλιώτη, Μεταξία Γεράκη, να σηκωθεί η γιαγιά του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δείχνοντας τη φωτογραφία του Αλέξανδρου και φωνάζοντας: «Ορίστε, ορίστε, για το παιδί αυτό, δείτε ποιον δολοφονήσατε».

«Δεν σήκωσε το χέρι, δεν έκανε τίποτα ο γιος μου», απάντησε η μητέρα του Β. Σαραλιώτη, για να απαντήσει η γιαγιά του Αλέξη: «Βοήθησε, βοήθησε».

Τη στιγμή εκείνη αστυνομικός ακούστηκε να φωνάζει προς τους συναδέλφους του της φρουράς, «βγάλτε την έξω», εννοώντας την γιαγιά του 15χρονου, εντολή που προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, είπε: «Εσείς θα πάρετε το δίκιο; με το όπλο στο χέρι θα πάρετε το δίκιο;»

Για το επεισόδιο με τον αστυνομικό, ζήτησε να ενημερωθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου.

«Το δικό μας το παιδί, είναι στον ουρανό», συμπλήρωσε η γιαγιά του Αλέξη, απευθυνόμενη στη μητέρα του κατηγορουμένου Σαραλιώτη, η οποία έκλαιγε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα δοθεί αναστολή στο Βασίλη Σαραλιώτη.