Skip to main content

Ισοπαλία για «Μπάρτσα», νίκη της Τότεναμ

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με την Κοπεγχάγη στη Δανία, αποτέλεσμα που σαφώς δεν είναι ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό. Νίκη της Τότεναμ επί της Ίντερ, θρίαμβος της Τβέντε στο «Βεζερστάντιον», 4-3 η Μπεν
Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με την Κοπεγχάγη στη Δανία, αποτέλεσμα που σαφώς δεν είναι ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό. Νίκη της Τότεναμ επί της Ίντερ, θρίαμβος της Τβέντε στο «Βεζερστάντιον», 4-3 η Μπενφίκα τη Λιόν , ισοπαλία ανάμεσα σε Χαποέλ και Σάλκε. Εύκολες νίκες για Μάντσεστερ και Βαλένθια.

Στον όμιλο στον οποίο μετέχει ο Παναθηναϊκός, τον 4ο, το ματς του «Πάρκεν» δεν έκρυβε πολύ καλές ειδήσεις για τους «πράσινους». Η Κοπεγχάγη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας το ματς με την Μπαρτσελόνα, η οποία προηγήθηκε στο 31’ με τον Μέσι και ύστερα από λάθος εκτίμηση του Βίλαντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Βαλντές να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, στην σέντρα του Γκρόνκιερ και να δεχτεί το γκολ από τον Κλαουντεμίρ. Οι Δανοί άντεξαν, ζήτησαν δικαιολογημένα αποβολή του Βαλντές για τρομερό χτύπημα πάνω στον Ν’ Ντόι, στο τέλος όμως χρειάστηκαν και την τύχη για να πανηγυρίσουν τον βαθμό, αφού στις καθυστερήσεις είδαν το σουτ του Πέδρο να τραντάζει το αριστερό δοκάρι.

Η Ίντερ μπορεί να διαθέτει το καλύτερο δεξί μπακ του κόσμου, τον Μαϊκόν, αλλά απέναντι σε αυτόν τον Γκάρεθ Μπέιλ, ούτε ο Βραζιλιάνος είχε τύχη. Ο θαυματουργός Ουαλός μετέτρεψε σε προσωπική παράσταση και το αποψινό ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ανάμεσα σε Τότεναμ και Ίντερ, μετά τα τρία γκολ που είχε πετύχει στο Μιλάνο, με τα «σπιρούνια» να παίρνουν τελικά την νίκη με 3-1. Από ενέργεια του Μόντριτς, ο Φαν ντερ Φάαρτ άνοιξε το σκορ στο 17’ ενώ στο 61’ ο Μπέιλ πρόσφερε το γκολ «στο πιάτο» στον Πίτερ Κράουτς που έκανε το 2-0 και έδωσε σοβαρό αβαντάζ στους Λονδρέζους. Ένα προσωπικό γκολ του Ετό στο 80’ έδωσε ελπίδες στους πρωταθλητές Ευρώπης αλλά μια νέα τρομερή κούρσα και ασίστ του Μπέιλ στον Παβλιουτσένκο στο 89’ έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.  Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Βέρντερ Βρέμης κατέρρευσε μετά την δικαιολογημένη αποβολή του Φρινγκς στο 77’, δέχθηκε δύο γκολ από Σαντλί και Ντε Γιονγκ στο τελευταίο 10λεπτο και εντέλει ηττήθηκε με 2-0 από την Τβέντε μέσα στο «Βεζερστάντιον».

Η Σάλκε άφησε δύο βαθμούς στο Τελ Αβίβ και το ματς με την Χάποελ που έκανε σεφτέ (0-0) αλλά το μεγάλο ματς του 2ου ομίλου έγινε στην Λισσαβόνα.  Η Μπενφίκα ήταν υπερηχητική στο πρώτο μέρος απέναντι στην Λιόν, έφτασε το σκορ στο 3-0 και στο 67’ μια υπέροχη λόμπα του Κοεντράο έβαζε τις βάσεις για μια μεγάλη συντριβή. Τελικώς οι Γάλλοι αντέδρασαν, πέτυχαν τρία γκολ ως το τέλος και το τελικό 4-3 τους αφήνει έως και ικανοποιημένους.

Πιο απλά εξελίχθηκαν τα πράγματα στον 3ο όμιλο. Στην Τουρκία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε ένα άνετο 3-0 επί της Μπούρσασπορ που μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, με τους Φλέτσερ, Ομπερτάν και Μπεμπέ να βρίσκουν δίχτυα. Στο «Μεστάγια», μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρομπέρτο Σολδάδο που πέτυχε δύο γκολ (το άλλο στην εκπνοή ο Κόστα) στο 3-0 της Βαλένθια επί της Ρέιντζερς που γνώρισε την πρώτη ήττα της στο γκρουπ και πέρασε στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος

Τότεναμ-Ίντερ 3-1
18’ Φαν ντερ Φάαρτ, 61’ Κράουτς, 89’ Παβλιουτσένκο/ 80’ Ετό

Βέρντερ Βρέμης-Τβέντε 0-2
82’ Σαντλί, 85’ Ντε Γιονγκ
* Στο 75’ αποβλήθηκε ο Φρινγκς της Βέρντερ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τότεναμ 7 (12-8)
Ίντερ 7 (11-8)
Τβέντε 5 (6-7)
Βέρντερ Βρέμης 2 (3-9)

2ος όμιλος

Χάποελ Τελ Αβίβ-Σάλκε 0-0

Μπενφίκα-Λιόν 4-3
20’ Κάρντετς, 32’, 67΄Κοεντράο, 42’ Χάβι Γκαρσία/ 75’ Γκουρκίφ, 85’ Γκομίς, 93’ Λοβρέν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λιόν 9 (9-5)
Σάλκε 7 (5-2)
Μπενφίκα 6 (6-7)
Χάποελ Τελ Αβίβ 1 (2-8)

3ος όμιλος

Βαλένθια-Ρέιντζερς 3-0
33’, 71’ Σολδάδο, 90’ Κόστα

Μπούρσασπορ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
48’ Φλέτσερ, 73’ Ομπερτάν, 77’ Μπεμπέ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (5-0)
Βαλένθια 7 (8-2)
Ρέιντζερς 5 (2-4)
Μπούρσασπορ 0 (0-9)

4ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός 0-0

Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα 1-1
32’ Κλαουντεμίρ/ 31’ Μέσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα 8 (9-3)
Κοπεγχάγη 7 (4-3)
Ρούμπιν Καζάν 3 (1-2)
Παναθηναϊκός 2 (1-7)