Skip to main content

Ισοπαλία σε Τρίπολη και Βόλο

Στην Τρίπολη, η λευκή ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των Αστέρα και Ηρακλή. Στο Βόλο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 στο 21’ με τν Μόνχε, αλλά ο Μετίν ισοφάρισε στο 80’.
Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής σε ένα ματς το οποίο «σημαδεύτηκε» από τον κακό του ρυθμό και τις ελάχιστες φάσεις που πραγματοποιηθήκαν μπροστά στις δύο εστίες. Οι Αρκάδες ήλεγξαν τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ελευθερόπουλου με τον Ρομπέρτο να μην καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε στην φάση του 7ου λεπτού. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο κατάφεραν να γρήγορα να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πλησιάσουν με αξιώσεις τα καρέ του Ντεγκρά ως και το 25’, όταν και ο Αργεντινός απέκρουσε ωραία με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο Ντάνι.

Ο ρυθμός, παρά την ευκαιρία του Γηραιού δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αναλώνοντας σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να πιέζουν και ιδιαίτερα τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βγει το πρώτο ημίχρονο με μόλις μία αξιοσημείωτη φάση. Συγκεκριμένα στο 34’ ο Λαδάκης πήρε μία ωραία κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του «Έλε».

Ακόμα πιο πεσμένος ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όπου τόσο ο Αστέρας όσο και ο Ηρακλής δεν έδειξαν διάθεση για να χτυπήσουν το παιχνίδι. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 51΄με τον Ορόθκο, ενώ στο 86’ ο Μπαστία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν είδε τον Μπαντή που είχε αντικαταστήσει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει εξ’ επαφής την κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή.

Αυτή ήταν και η μοναδική σπουδαία φάση του αγώνα, αλλά και η τελευταία με τον αγώνα να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ με τον Γηραιό να παραμένει χωρίς νίκη από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε κερδίσει με 1-0 την Λάρισα. Πλέον, Αρκάδες και Θεσσαλονικείς μετράνε από δέκα πόντους έχοντας πιάσει, έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι (41΄ Ορόθκο), Λαδάκης, Κρις (71΄ Μπαστία), Αράς, Καρέρα, Ρομπέρτο, Ροτζέριο (58΄ Φορτούνης)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος (68΄ λ. τρ. Μπαντής), Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Καρλίνιος, Ιάκομπ, Μάρα (65΄ Κομπαγιάσι), Σολτάνι, Πίτου Γκαρσία (85΄ Κυριαζής)

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 1-1

Απόλυτα μοιρασμένο το ματς, καλύτερη η ομάδα του Τσιώλη στα πρώτα 45 λεπτά, μόνο η Λάρισα υπήρχε στο γήπεδο στην επανάληψη. Ανόητη ενέργεια του Μόνχε, που αποβλήθηκε για κτύπημα στον Ταυλαρίδη, οριακή η φάση του 85΄ όταν ο Μετίν σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Ψυχογιό, Σανκαρέ, Ντολεζάι και Ζαραδούκα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ρόκας και Άλβαρεζ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Ούμπιδες και Μόνχε στις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, και τον Μπρέσκα να κινείται πίσω από τον Μαρτίν, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπακώστας προτίμησε τον Αμπάρη από τον Βιέρα στο τέρμα, με ακραία μπακ τους Βελάσκο και Κατσιαρό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Νταμπίζα και Ταυλαρίδη.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ρομέου είχε κοντά του τον Πούρι, με τον Σίμιτς στα δεξιά και τον Βενετίδη στα αριστερά, ενώ ο Κανόμπιο είχε οργανωτικά καθήκοντα με τον Κουζέν μοναδικό προωθημένο.

Ενώπιον του ενθουσιώδους κοινού τους οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, που είχαν την πρώτη πολύ καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Στο 8’ ο Μόνχε έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Αμπάρης έδιωξε με δυσκολία, για να κάνει νέο σουτ στην επαναφορά ο Μπρέσκα και να επέμβει και πάλι αποτελεσματικά ο γκολκίπερ της Λάρισας.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν φανερό ότι πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού και με μπροστάρη τον ιδιαίτερα δραστήριο Ούμπιδες προκαλούσαν μεγάλο προβληματισμό στην άμυνα των Θεσσαλών.

Εντέλει, η υπεροχή των Βολιωτών επιβραβεύθηκε στο 21’ με τον Μόνχε να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Ο Ούμπιδες εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαρτίν πήρε την πρώτη κεφαλιά, οι παίκτες της ΑΕΛ απλά παρακολουθούσαν και ο Αργεντινός εξτρέμ σημάδεψε σωστά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Είχε προηγηθεί το σουτ του Μαρτίν, με τον Αμπάρη να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα, να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει σε κόρνερ.

Ενάντια σε μία ομάδα καλά δουλεμένη και με αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, οι «βυσσινί» παρουσίαζαν και πάλι σοβαρά προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού τους.

Έτσι, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι παίκτες του Παπακώστα να απειλήσουν την εστία του Γιακούποβιτς.

Το μακρινό πλασέ του Κανόμπιο στο 26’, που εξουδετέρωσε εύκολα ο πορτιέρο των Βολιωτών, ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη φάση της Λάρισας στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Παπακώστα να αφήνει στον πάγκο Κατσιαρό και Πούρι και να ρίχνει στο παιχνίδι Μετίν και Γκέρεμι.

Η αλήθεια είναι ότι η Λάρισα άρχισε να δείχνει καλύτερο πρόσωπο με αυτούς τους δύο παίκτες στη σύνθεσή της και μάλιστα στο 60΄ ο Τούρκος μεσοεπιθετικός βρέθηκε κοντά στο γκολ.

Ο Κουζέν έκανε σέντρα-σουτ, ο Γιακούποβιτς απομάκρυνε με δυσκολία και ο Μετίν με δυνατό σουτ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Λάρισα ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη, με τον Μετίν να δικαιώνει τον Παπακώστα που τον έβαλε στο ματς και στο 80΄ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Τούρκος παίκτης εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος, ωστόσο ο Μετίν με νέο σουτ, και με τη συνδρομή του Ντολεζάι στον οποίο βρήκε η μπάλα, ξαναέβαλε τη Λάρισα στον αγώνα.

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, καθώς οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν ανεξήγητα και μοιραία δέχτηκαν την ισοφάριση.

Από εκεί και πέρα, γκολ του Μετίν με κεφαλιά στο 85΄ δεν μέτρησε ως οφσάιντ σε μια οριακή φάση, ενώ στο 86΄ δικαιότατα ο Μόνχε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό κτύπημα στον Ταυλαρίδη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός Βόλου ισοβαθμεί με 9 βαθμούς με Άρη, Εργοτέλη, Καβάλα και Κέρκυρα στην 6η θέση, 12η η Λάρισα με 6 βαθμούς, όσους έχει και η Ξάνθη.


Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83΄ Καπετάνος), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66΄ Πλιάγκας), Ντολεζάι, Μαρτίν (77΄ Σολάκης)

Λάρισα: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74΄ Αμπουχατζίρα), Πούρι (46΄ Γκέρεμι), Κατσιαρός (46΄ Μετίν)