Skip to main content

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Σωτήριες επεμβάσεις έκανε για τους κόκκινους διαβόλους ο τερματοφύλακας Νταβίντ Ντε Χέα σταματώντας τις προσπάθειες των Τσαν και Κοουτίνιο.

Ισόπαλες με 0-0 αναδείχθηκαν στο μεγάλο αγγλικό ντέρμπι του Άνφιλντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σ’ ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί πολύ εύκολα τόσο από τους φιλάθλους των δύο ομάδων, όσο και από τους ουδέτερους που το παρακολούθησαν, κορυφαίος ήταν ο Ισπανός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα καθώς πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 59΄ο τερματοφύλακας των κόκκινων διαβόλων έσωσε το πλασέ του Γερμανού μέσου της Λίβερπουλ, Εμρέ Τσαν ενώ απάντηση είχε και στο 71΄όταν εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό μακρινό σουτ του Φελίπε Κοουτίνιο.

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι αναδείχθηκε ο Ισπανός μέσος Άντερ Ερέρα της Μάντσεστερ ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο δεν είχαν καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία στα καρέ του Κάριους ενώ τελείωσαν τον αγώνα με το απογοητευτικό για τα δεδομένα του συλλόγου 35%  ποσοστό κατοχής μπάλας.

 

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ (86' Αλμπέρτο Μορένο), Χέντερσον, Εμρέ Τζαν, Κοουτίνιο, Μανέ, Φιρμίνο (85' Ορίγκι), Στάριτζ (60' Λαλάνα).

Μαν. Γιουν (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί, Πογκμπά, Αντέρ Ερέρα, Ράσφορντ (77' Ρούνεϊ), Άσλεϊ Γιανγκ (92' Λουκ Σο), Ιμπραχίμοβιτς.