Skip to main content

Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Ισοπέδωσαν με μανία τον χώρο στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο Βιολογικό

Άγνωστοι κινήθηκαν τα ξημερώματα με βαριοπούλες και άλλα αντικείμενα και ισοπέδωσαν τον χώρο του Βιολογικού όπου τελούνται εργασίες ανακαίνισης.

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής αντικρύζουν από το πρωί όσο εισέρχονται στο κτήριο του Βιολογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστό ως «Στέκι», όπου μετά την εκκένωση της κατάληψης, πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν μέσα στο ΑΠΘ με σφυριά, βαριοπούλες, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα αρχικά ξήλωσαν τις προστατευτικές σιδεριές και έσπασαν τις τζαμαρίες της εισόδου και στη συνέχεια με απίστευτη μανία, κατεδάφισαν τις προσφάτως κατασκευασμένες μεσοτοιχίες, λυγίζοντας ακόμη και τα σιδερένια μαδέρια που χρησιμοποιούνται για να στηρίζεται το τσιμέντο και ξηλώνοντας και τους σοβάδες στις κολόνες.

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν τα τούβλα προκειμένου να σπάσουν και τις τζαμαρίες από την πίσω είσοδο, με ένα από αυτά να σφηνώνεται ανάμεσα στο τζάμι και την προστατευτική λαμαρίνα.

Από τη μανία τους δεν γλύτωσαν ούτε οι δύο ανελκυστήρες και ο χώρος του κλιμακοστασίου, ενώ έγραψαν στους τοίχους συνθήματα του αναρχικού χώρου.

Το προηγούμενο διάστημα ο χώρος είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ομάδων φοιτητών και συλλογικοτήτων του αναρχικού χώρου καθώς οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης πραγματοποιούνταν με την παρουσία της αστυνομίας, ενώ επίκεται και η εφαρμογή του νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, με πιθανή ημερομηνία τη 17 Μαϊού.

Να σημειωθεί ότι εχθές του βράδυ υπήρχε έντονη κινητικότητα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καθώς διεξαγόταν πάρτι, με κόσμο να συγκεντρώνεται στο κάμπους ακόμη και από νωρίς το βράδυ.