Skip to main content

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός 8χρονου αγοριού στην Ισπανία

Η μητριά του 8χρονου καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Αλμέρια σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή την οποία οφείλει να εκτίσει τα 25 χρόνια.

Η μητριά ενός 8χρονου αγοριού, η δολοφονία του οποίου συγκλόνισε την Ισπανία, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η Άνα Χούλια Κεσάδα, η οποία ομολόγησε κατά τη διάρκεια της έρευνας, καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Αλμέρια σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή την οποία οφείλει να εκτίσει τα 25 χρόνια. Είναι η βαρύτερη ποινή που επιβάλλεται στην Ισπανία.

Η γυναίκα από τη Δομινικανή Δημοκρατία ήταν η σύντροφος του πατέρα του Γκαμπριέλ Κρουθ, ο οποίος εξαφανίστηκε την 27η Φεβρουαρίου του 2018 από ένα μικρό χωριό κοντά στις ακτές της Κάμπο δε Γκάτα στην Ανδαλουσία.

Χρειάστηκαν 12 ημέρες ερευνών προκειμένου οι αρχές να βρουν το αγοράκι, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της Άνα Χούλια Κεσάδα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το παιδί πέθανε από «ασφυξία».

Οι ερευνητές άρχισαν να υποπτεύονται την Κεσάδα, όταν εκείνη τους είπε ότι βρήκε το μπλουζάκι του παιδιού σε απόσταση 4 χλμ από το σημείο της εξαφάνισής του, σε μια περιοχή την οποία οι δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν ήδη χτενίσει χωρίς αποτέλεσμα δύο φορές.

Οι δικηγόροι της κατηγορουμένης υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης το σενάριο της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η υπόθεση, την οποία κάλυψαν εκτενώς τα ισπανικά ΜΜΕ, συγκλόνισε τη χώρα.