Skip to main content

Πιερία: Ισόβια στον 49χρονο που σκότωσε άνδρα λόγω παρατήρησης για τον σκύλο του

Ο 49χρονος σκότωσε με μαχαίρι έναν 45χρονο στο Λιτόχωρο Κατερίνης το 2012, όταν ο τελευταίος του έκανε παρατήρηση για το σκυλί του.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 49χρονο που σκότωσε με μαχαίρι έναν 45χρονο μετά από καβγά στο Λιτόχωρο Κατερίνης το 2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε προηγηθεί λεκτικό επεισόδιο καθώς το θύμα είχε κάνει παρατήρηση στον κατηγορούμενο να μη βγάζει το σκυλί του βόλτα χωρίς λουρί.

Σημειώνεται πως ο 49χρονος αναζητούνταν επί έξι χρόνια μέχρι τη σύλληψή του το 2018 στη Θεσσαλονίκη, καθώς εναπλάκη σε ένοπλη ληστεία, για την οποία ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης.

Για το φονικό στο Λιτόχωρο είχε καταδικαστεί σε ισόβια και σε πρώτο βαθμό, ενώ ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά, είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα λόγω «αλλεπάλληλων χτυπημάτων από το θύμα».

Στην αίθουσα βρέθηκαν και συγγενείς του 45χρονου, που αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα επιστρέφοντας τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 2012 στο Λιτόχωρο μετά από νυχτερινή έξοδο, χτύπησε σε κράσπεδο και άφησε το όχημά του σε συνεργείο. Επιστρέφοντας στο σπίτι του με τα πόδια, συνάντησε τον κατηγορούμενο, που είχε βγάλει τον σκύλο του βόλτα και καβγάδισαν για το γεγονός ότι τον άφηνε ελεύθερο.

Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας, το λεκτικό επεισόδιο εξελίχθηκε σε συμπλοκή που διήρκησε για μερικά λεπτά. Όταν το θύμα γύρισε την πλάτη για να φύγει, ο 49χρονος κατηγορείται ότι έβγαλε το μαχαίρι, με το αριστερό του χέρι γύρισε το θύμα και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά. Στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.