Skip to main content

Ισόβια στον 84χρονο που στραγγάλισε τη σύζυγό του στη Χαριλάου

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια δεσμά στον 84χρονο ο οποίος σκότωσε την 71χρονη γυναίκα του, το περασμένο καλοκαίρι.  Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Ήθελε να με παρατήσει. Θα με άφηνε όταν την είχα ανάγκη» ανέφερε ο 84χρονος, κατά την απολογία του. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σταδιακά και σε διαφορετικές δικασίμους καθώς διακόπηκε τουλάχιστον δύο φορές λόγω προβλημάτων υγείας του κατηγορούμενου. Ο τελευταίος έχανε την επαφή με το περιβάλλον λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ μεταφερόταν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το έγκλημα διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή Χαριλάου όπου διέμενε το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «θόλωσε» όταν η σύζυγός του είπε πώς σκοπεύει ότι θα τον εγκαταλείψει. Ο 84χρονος στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα έπειτα από καβγά που είχε μαζί της ενώ, στη συνέχεια, κάλεσε το ΕΚΑΒ και τις αστυνομικές αρχές.