Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΣΘΕΝΗΣ 113 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΟΤ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η Μαρία Μπράνιας είχε εκδηλώσει την ασθένεια σε ήπια μορφή τον περασμένο μήνα στον οίκο ευγηρίας, όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια.

Μια γυναίκα 113 ετών που παρουσιάζεται ως η γηραιότερη γυναίκα της Ισπανίας, θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό μέσα σε γηροκομείο, στο οποίο οι περισσότεροι ένοικοι νόσησαν και έχασαν τη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Η Μαρία Μπράνιας είχε εκδηλώσει την ασθένεια σε ήπια μορφή τον περασμένο μήνα στον οίκο ευγηρίας, όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια, στην πόλη Ολότ που βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα βορείως της Βαρκελώνης. Τα συμπτώματά της δεν ήταν σοβαρά και στην πραγματικότητα, το μόνο που διαγνώστηκε ήταν μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και ένας μικρός πυρετός που είχε σχέση με τη λοίμωξη. Στη συνέχεια η υπερήλικη υποβλήθηκε σε διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό στην οποία βρέθηκε θετική.

Η υπεραιωνόβια έμεινε περιορισμένη αρκετές εβδομάδες μέσα στο δωμάτιό της στον οίκο ευγηρίας και μόνο μια υπάλληλος έμπαινε, ντυμένη με προστατευτική στολή. Μάλιστα, όταν η υπάλληλος τη ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, εκείνη απλώς απαντά ότι είναι τυχερή που έχει καλή υγεία.

Σημειώνεται ότι η Μπράνιας αντιμετώπισε επίσης την εποχή την ισπανική γρίπη το 1918, καθώς και τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα της, μεταξύ 1936 και 1939.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ