Skip to main content

Ισπανία: Οι δύτες ήταν τελικά διακινητές κάνναβης - 32 συλλήψεις

Η οργάνωση περιελάμβανε ένα παρακλάδι που εξειδικευόταν στη μεταφορά ναρκωτικών με τη βοήθεια μικρών ταχύπλοων που περνούσαν από το λιμάνι της Ταρίφα.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 32 ατόμων που βαρύνονται με υποψίες για «διακίνηση κάνναβης σε μεγάλη κλίμακα» στην περιοχή Ταρίφα, στο νότια τμήμα της Ισπανίας, όπου οι διακινητές έκαναν και καταδύσεις για να περισυλλέξουν τα πακέτα με τα ναρκωτικά, που είχαν ρίξει στα νερά της Μεσογείου.

Η οργάνωση περιελάμβανε «ένα παρακλάδι που εξειδικευόταν στη μεταφορά ναρκωτικών με τη βοήθεια μικρών ταχύπλοων που περνούσαν από το λιμάνι της Ταρίφα», εξηγεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

Επιπλέον, «μια άλλη ομάδα χρησιμοποιούσε φουσκωτές λέμβους και ειδικούς στην υποβρύχια κατάδυση» για να «περισυλλέγουν τα φορτία της κάνναβης που είχαν τοποθετηθεί προηγουμένως στον βυθό, μπροστά στις ακτές» της Ταρίφα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές κατέσχεσαν δύο τόνους κάνναβης, όπως και τρία σκάφη και πέντε οχήματα.

Ενας από τους 31 συλληφθέντες στην Ανδαλουσία υπηρετεί στην κρατική υπηρεσία Διάσωσης στη Θάλασσα και βαρύνεται με υποψίες ότι προειδοποιούσε τους εμπόρους για την «ενδεχόμενη παρουσία οχημάτων και πλοίων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των παράνομων επιχειρήσεων μεταφοράς της κάνναβης».