Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το 2020, 23.023 μετανάστες αφίχθησαν στα Κανάρια νησιά, οκταπλάσιοι από αυτούς που είχαν φθάσει σε αυτά την προηγούμενη χρονιά.

Η ισπανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι μέλη της διέσωσαν το Σαββατοκύριακο 107 μετανάστες στα ανοικτά των Καναρίων νήσων.

Το Σάββατο, εντοπίστηκε πλεούμενο με 15 μετανάστες στα ανοικτά της Τενερίφης και κατόπιν δεύτερο με 41 μετανάστες, όλους άνδρες από την υποσαχάρια Αφρική, κοντά στη Μεγάλη Κανάρια.

Χθες Κυριακή, άλλοι 51 άνθρωποι, 49 άνδρες και δύο γυναίκες, διασώθηκαν στα ανοικτά της Μεγάλης Κανάριας, σύμφωνα με την ισπανική ακτοφυλακή.

Το 2020, 23.023 μετανάστες αφίχθησαν στα Κανάρια νησιά, οκταπλάσιοι από αυτούς που είχαν φθάσει σε αυτά την προηγούμενη χρονιά (2.687), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στο αρχιπέλαγος αφίχθησαν 2.341 μετανάστες, έναντι 1.103 τους πρώτους δύο μήνες του 2020, κατά την ίδια πηγή.

Τα εκατό χιλιόμετρα που χωρίζουν τη βορειοδυτική Αφρική από το κοντινότερο σημείο στα Κανάρια, εξαιρετικά επικίνδυνη θαλάσσια διαδρομή λόγω των ισχυρών ρευμάτων, διαπλέουν -συχνά με παραφορτωμένα πλεούμενα- ολοένα περισσότεροι μετανάστες, καθώς οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, τη Λιβύη και το Μαρόκο μείωσαν τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ