Skip to main content

Ισπανία: Σχεδόν 22.000 κρούσματα κορωνοϊού και 368 θάνατοι σε μία ημέρα

Συνολικά 1.306.316 άτομα έχουν μολυνθεί και 38.486 έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας ανέφερε 21.908 νέες περιπτώσεις Covid-19 και 368 θανάτους αυτήν την Πέμπτη, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με την El País, συνολικά 1.306.316 άτομα έχουν μολυνθεί και 38.486 έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρείχε το υπουργείο.

Στην Ισπανία, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, ισχυρίστηκε αυτήν την Πέμπτη ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 «θα μπορούσε να είναι έτοιμη» εντός έξι μηνών, τον Μάιο, συμπίπτοντας με το τέλος της κατάστασης συναγερμού που εφάρμοσε η εκτελιστική εξουσία της χώρας πριν από δύο εβδομάδες.

«Τα νέα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα εκείνη τη στιγμή, συνοδευόμενα από την αλλαγή της σεζόν, και αυτό θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε σταδιακά τη νέα κανονικότητα», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Προς κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, ο πρόεδρος, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ζήτησε αυτήν την Πέμπτη στη Συνέλευση της Δημοκρατίας την πρόταση επιβολής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα έχει αρχική περίοδο ισχύος 15 ημερών , με σκοπό την επιβολή νέων περιορισμών κινητικότητας για τον περιορισμό της πανδημίας του ιού κοροναϊού.