Skip to main content

Ισπανία: Σε χαμηλό επτά εβδομάδων ο αριθμός των θανάτων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 164 το τελευταίο 24ωρο και διαμορφώθηκαν σε 25.264

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν επτά εβδομάδων (από τι 18 Μαρτίου) υποχώρησε ο αριθμός των νέων θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 164 το τελευταίο 24ωρο και διαμορφώθηκαν σε 25.264.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 217.466 από 216.582 το Σάββατο, καταγράφοντας άνοδο μόλις 844.

Παρ’ όλα αυτά, η ιβηρική χώρα παραμένει μία από τις πλέον πληττόμενες περιοχές του πλανήτη, διαθέτοντας τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως και τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων – πίσω από ΗΠΑ, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, τα αυστηρά μέτρα περιορισμού έχουν ήδη αρχίσει να «χαλαρώνουν», αρχής γενομένης από την 26η Απριλίου, όταν και επετράπη ο περίπατος των παιδιών με τη συνοδεία ενηλίκων για μία ώρα ανά ημέρα.

Χθες, Σάββατο, ακολούθησε η ατομική άθληση ή ο περίπατος για ενήλικους και παιδιά άνω των 14 ετών.

Από αύριο, Δευτέρα, μάλιστα, ορισμένες μικρές επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια, θα μπορούν να υποδέχονται ξανά πελάτες, κατόπιν ραντεβού, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα έχουν το δικαίωμα να πωλούν προϊόντα προς κατανάλωση εκτός καταστήματος (take-away).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,4 εκατομμύρια κρούσματα και 244.000 νεκρούς.