Skip to main content

Ισπανία: Σε πύρινο κλοιό μεγάλη έκταση στην Καταλονία

Οι Ισπανοί πυροσβέστες αγωνίζονται να δαμάσουν τις πυρκαγιές που εκτείνονται σε μέτωπο 40.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική περιoχή της Καταλονίας.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καταλονία, ενώ στη γειτονική Γαλλία, οι Αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στη χρήση νερού αλλά και στην κυκλοφορία οχημάτων καθώς ολόκληρες περιοχές, δοκιμάζονται από έναν ισχυρότατο καύσωνα.

Το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 44 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ισπανία και τη νότια Γαλλία, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν ανακούφιση σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες, συντριβάνια και πισίνες.

Οι Ισπανοί πυροσβέστες αγωνίζονται  να δαμάσουν τις πυρκαγιές που εκτείνονται σε μέτωπο 40.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική περιoχή της Καταλονίας.

Οι Αρχές προειδοποιούν μάλιστα ότι  η πληγείσα περιοχή μπορεί ακόμη και να πενταπλασιαστεί εξαιτίας του υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων.

Οι πυρκαγιές είναι οι χειρότερες στην Καταλανία τα τελευταία είκοσι χρόνια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη γειτονική Γαλλία, οι αρχές επέβαλλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων, στο Παρίσι, τη Λυών, τη Μασσαλία και το Στρασβούργο σε μια προσπάθειθα να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πολλά σχολεία ανέβαλαν τις σχολικές εξετάσεις και πολλά σχολεία σρτη Βόρεθιο Γαλλία τέθησαν σε συναγερμό λειψυδρίας και ειβλήθηκλαν περιορισμό στην υδροδότηση,  σε για εταιρίες, αγροτικές εργασίες αλλά και νοικοκυριά.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Τζερόμ Σάλομαν ανέφερε: «Οι κλήσεις εκτάκτου ανάγκης  έχουν αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο. Βλέπουμε την αρχή και μόνο της επίδρασης τους καύσωνα. Τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας».