Skip to main content

Ισπανία: Συνελήφθη εκπαιδευτικός που κακοποίησε 36 παιδιά!

Ο ύποπτος είχε τραβήξει «μια τεράστια ποσότητα φωτογραφιών και βίντεο», τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησε σε φόρουμ παιδόφιλων.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Βρετανό εκπαιδευτικό, ένα «επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό» όπως τον χαρακτήρισε, που κακοποίησε 36 μικρά παιδιά στη Μαδρίτη και έχει ήδη καταδικαστεί στη Βρετανία.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 4-8 ετών. Ο ύποπτος είχε τραβήξει «μια τεράστια ποσότητα φωτογραφιών και βίντεο», τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησε σε φόρουμ παιδόφιλων μέσω του δικτύου Tor, που εξασφαλίζει την ανωνυμία στο διαδίκτυο, ανέφερε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ύποπτος, ο οποίος πρόσεχε περιστασιακά παιδιά, είχε αποκρύψει τις προηγούμενες καταδίκες του στη Βρετανία χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα και πλαστά έγγραφα.

«Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του τού εκπαιδευτικού για να έχει πρόσβαση στα θύματα και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονέων και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παράγει μια τεράστια ποσότητα υλικού», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν η ισπανική αστυνομία ενημερώθηκε από την αστυνομία της Αυστραλίας ότι είχε εντοπίσει στο δίκτυο Tor φωτογραφίες, οι οποίες έμοιαζαν να έχουν δημοσιοποιηθεί από ένα πρόσωπο στην Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία κατάλαβε τότε πως ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών είχε τραβηχτεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Μαδρίτη.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν τελικά τον εκπαιδευτικό, ο οποίος είχε αλλάξει ταυτότητα για να κρύψει το γεγονός ότι είχε ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών στη Βρετανία για κατοχή φωτογραφιών παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ