Skip to main content

Ισπανία: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου

«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια», είπε ο κ. Σάντσεθ

Η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση της Γαλλίας, η οποία επίσης βάζει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικών χώρους, πλην κάποιων εξαιρέσεων σε πολυσύχναστα σημεία.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια», είπε ο κ. Σάντσεθ σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις 24 Ιουνίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την άρση του μέτρου από τις 26 Ιουνίου.

Πλην κάποιων εξαιρέσεων, όπως η σωματική άσκηση, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική δια νόμου σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται και σχεδόν τον μισό πληθυσμό να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου -περιλαμβανομένου του 90% και πλέον των πολιτών άνω των 50 ετών- κάποιες τοπικές αρχές ζητούν την χαλάρωση των μέτρων.

Οι 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας έχουν την κύρια ευθύνη για τη διαχείριση της υγειονομικής φροντίδας, ωστόσο οι μεγάλες αλλαγές πολιτικής πρέπει να προτείνονται από την κεντρική κυβέρνηση.