Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Το Συμβούλιο των Ιατρικών Ενώσεων κατηγορεί τον επιδημιολόγο της κυβέρνησης για παρατεταμένη ανικανότητα στη διάρκεια της πανδημίας.

Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την «άμεση παραίτηση» του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας για την «προφανή και παρατεταμένη ανικανότητά του» στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου "είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Φωτογραφία: Anadolu Agency via Getty Images
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ