Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΙΣΠΑΝΙΑ:ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΛΕΟΝΟΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η 14χρονη κόρη του βασιλιά Φελίπε τέθηκε σε καραντίνα και θα υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, μετά από κρούσμα σε συμμαθητή της.

Σε καραντίνα τέθηκε η πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, καθώς συμμαθητής της βρέθηκε θετικός στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο βασιλικός οίκος.

Η 14χρονη κόρη του βασιλιά Φελίπε θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα Λετίθια θα συνεχίσουν να εκτελούν προς το παρόν τα βασιλικά τους καθήκοντα, δήλωσε εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου.

Οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία επέστρεψαν στα σχολεία τους την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο κάποια σχολεία έκλεισαν ή έστειλαν ορισμένους μαθητές στα σπίτια τους ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων της COVID-19 στη μαθητική κοινότητα. Παράλληλα, οι αρχές στη Γαλικία καθυστέρησαν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του σχολικού έτους για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών.

Χθες, η Ισπανία ανακοίνωσε 4.708 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 566.326, που είναι ο υψηλότερος στη δυτική Ευρώπη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω της COVID-19 έφθασε τους 29.747.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ