Skip to main content

Ισραήλ: Η Τουρκία δίνει διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης, Ρόι Γκιλάντ, δήλωσε ότι έχει αποδείξεις πως η Τουρκία έχει προμηθεύσει μέλη της Χαμάς με διαβατήρια και δελτία ταυτότητας

Η Τουρκία έχει δώσει διαβατήρια σε 12 μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανώτερη διπλωματική πηγή του Ισραήλ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ηγεσία της Χαμάς, ο Ισραηλινός διπλωμάτης, Ρόι Γκιλάντ, δήλωσε ότι έχει αποδείξεις πως η Τουρκία έχει προμηθεύσει μέλη της Χαμάς με διαβατήρια και δελτία ταυτότητας.

«Πρόκειται για πολύ μη φιλική κίνηση», σχολίασε ο ίδιος, λέγοντας ότι το Τελ Αβίβ θα εγείρει το ζήτημα με Τούρκους αξιωματούχους.

Ο κ. Γκιλάντ τόνισε πως το Ισραήλ έχει ενημερώσει από πέρυσι την Τουρκία ότι η Χαμάς διεξάγει δραστηριότητα, που σχετίζεται με τρομοκρατία στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτε γι’ αυτό.

«Κρίνοντας από την προηγούμενη εμπειρία που είχαμε όταν παρουσιάσαμε πλήρη φάκελο στην [τουρκική] κυβέρνηση, και δε λάβαμε απάντηση, πρέπει να πω ότι δεν τρέφω και πολλές ελπίδες ότι θα γίνει κάτι αυτή τη φορά,» επεσήμανε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.