Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
x

ΙΣΡΑΗΛ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα - Οι εισηγήσεις αυτές δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα, είπε

Η ισραηλινή αστυνομία, μετά από δύο χρόνια ερευνών, εντόπισε στοιχεία ώστε να προτείνει την παραπομπή του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις, μετέδωσαν πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ έχει δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ακόμη και αν διώκεται επισήμως.

Τι απαντά ο Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου, που αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, έχει καταθέσει πολλές φορές από τις αρχές του 2017, για δύο διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν το αδίκημα της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε σήμερα ότι η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε την παραπομπή του με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις και υποστήριξε την αθωότητα του.

"Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα", τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αστυνομίας. "Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη", τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

"Η αστυνομία κατέληξε ότι υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία ενάντια στον πρωθυπουργό για τη δίωξή του για δωροδοκία, απάτη και υπεξαίρεση", υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ