Skip to main content

Ισραηλινά αεροσκάφη και άρματα μάχης έπληξαν εγκαταστάσεις της Χαμάς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ισραηλινά αεροσκάφη και άρματα μάχης έπληξαν σήμερα εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα και μαχητικοί Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν έξι ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις καθώς μεσολαβητές εργάζονται για να υπάρξει ηρεμία κατά μήκος των συνόρων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας μια υπόγεια υποδομή και μια στρατιωτική θέση που ανήκουν στη Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα. Υποστήριξαν πως τα πλήγματα έγιναν σε απάντηση για τα μπαλόνια με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς που αφήνονται από τον παλαιστινιακό θύλακο προς την κατεύθυνση του Ισραήλ και έχουν προκαλέσει φωτιές σε ισραηλινές καλλιέργειες.

Μαχητικοί Παλαιστίνοι στη Γάζα εκτόξευσαν στη συνέχεια έξι ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος ισραηλινών πληγμάτων εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης ενόπλων της Χαμάς.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το πού έπεσαν οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, όμως καμιά τους δεν αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος.

Η Χαμάς προσπαθεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ ώστε να χαλαρώσει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Γάζα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, επιτρέπει σε Παλαιστινίους να αφήνουν δεκάδες μπαλόνια με ήλιο, που φέρουν εμπρηστικούς μηχανισμούς, να πετάξουν προς το νότιο Ισραήλ.