Skip to main content

Ισραηλινός γκουρού για θέματα ασφάλειας στην Ελλάδα

Η παρουσία ισραηλινού ειδικού σε θέματα ασφαλείας διαδικτύου και η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα πριν το υπουργικό συμβούλιο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.

Ειδικός σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου, από το Ισραήλ, βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα. Εννοείται, χωρίς φανφάρες και δημοσιότητα, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Ισραηλινοί σε αυτές τις περιπτώσεις. Προσκεκλημένος της πρεσβείας τους στη χώρα μας, έκανε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, για θέματα ασφάλειας, ενώ μαθαίνουμε ότι υπήρχαν και κανονισμένα ραντεβού με οικονομικούς – επιχειρηματικούς παράγοντες, αλλά και τραπεζίτες. Ο εν λόγω έχει διατελέσει σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού του Ισραήλ και θεωρείται γκουρού στο είδος του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συναντήθηκε και με στενούς συνεργάτες του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Χωρίς απαραίτητα το ένα θέμα να έχει σχέση με το άλλο, να θυμήσουμε εδώ ένα περιστατικό που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι εξελίχθηκε: Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε ανθρώπους της ασφάλειας, έξω από την αίθουσα όπου θα γίνονταν η συνεδρίαση. Οι λόγοι εκείνης της κίνησης, που είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση, ακόμα διερευνώνονται. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ιδιαίτερη...