Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΙΣΘ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η νέα διακυβέρνηση χέρι χέρι με τους γιατρούς να επιτύχει την πολυπόθητη αναβάθμιση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ

Την ελπίδα η νέα διακυβέρνηση να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας -χέρι χέρι με τους γιατρούς- να επιτύχει την πολυπόθητη αναβάθμιση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο εκφράζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Η προηγούμενη τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας το "κοινωνικό πρόσημο" ήταν αρνητικό για τους γιατρούς (...υπερφορολόγηση, ΕΦΚΑ, υποχρηματοδότηση στην υγεία, χρέη ΕΟΠΥΥ, clawback, υποστελέχωση δημόσιων δομών κ.α...) πέρασε στην ιστορία», σημειώνει σε δήλωσή του.

Όπως αναφέρει, «είναι αλήθεια ότι η όποια προσπάθεια τους στην περίθαλψη και στη δημόσια υγεία, συνδυάστηκε με εγχειρήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τα οποία όμως καθώς ήταν διαποτισμένα με ιδεοληψίες, απεδείχθησαν αναποτελεσματικά (ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός)».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ