Skip to main content

ΙΣΘ κατά Ξανθού - Πολάκη για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ

«Οι αριθμοί δεν υποστηρίζουν τις εξαγγελίες του υπουργού και του αν. υπουργού Υγείας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθ. Εξαδάκτυλος

Η πραγματικότητα καθημερινά αποδεικνύει στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη ότι η αριθμητική δεν επιδέχεται... φιλοσοφικής προσέγγισης, τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

«Η παραίτηση του κ Μπερσίμη ήταν αναμενόμενη λόγω των μαθηματικών γνώσεων του. Από την πρώτη στιγμή παρουσίασης του σχεδίου της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (οικογενειακός γιατρός - ΤΟΜΥ) έγινε σαφές ότι οι αριθμοί δεν υποστηρίζουν τις εξαγγελίες του υπουργού και του αν. υπουργού υγείας! Η πραγματικότητα καθημερινά αποδεικνύει στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη ότι η αριθμητική δεν επιδέχεται... φιλοσοφικής προσέγγισης», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του ταξιδιού του υπουργού υγείας στο Λονδίνο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζοντας τον κ Ανδρέα Ξανθό στην... Ελλάδα και "ενθουσιασμένοι" από τις αποφάσεις του (βλ ανακοίνωση του υπουργείου υγείας ότι θα επεξεργαστεί την ιδέα να δημιουργηθεί ένα think tank επιστημόνων υγείας του εξωτερικού που να συνεισφέρει με ιδέες, προτάσεις και γνώσεις ανά τομέα και ειδικότητα στο ΕΣΥ με στόχο την αναβάθμιση της φροντίδας υγείας στη χώρα μας) τον ενημερώνουμε ότι όσοι επιμένουν στην εξαντλημένη ρητορική του 20ού αιώνα θα βλέπουν τους καλύτερους να φεύγουν και τις επενδύσεις να... ελαχιστοποιούνται".