Skip to main content

ΙΣΘ:Απαραίτητος ο συντονισμός για αντιμετώπιση της υπερμετάδοσης στη Θεσσαλονίκη

Η συνεργασία όλων των φορέων, μαζί με την ευλαβική τήρηση των μέτρων, θα μας οδηγήσει ξανά σε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, είπε ο Νίκος Νίτσας

Συζήτηση και ενημέρωση για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα έγινε σε συνάντηση εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου, την επικεφαλής επιχειρησιακής ομάδας Β. Ελλάδας του ΕΚΕΠΥ (Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας) Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκο Νίτσα.
 
Ο κ. Νίτσας σημείωσε ότι "λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού -ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και σε περιφέρειες της βορείου Ελλάδος- είναι απαραίτητο να συντονίσουμε καλύτερα δυνάμεις και προσπάθειες ώστε να σταματήσει η υπερμετάδοση". Η συνεργασία όλων των φορέων, στη συγκεκριμένη συγκυρία, μαζί με την ευλαβική τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (μάσκες, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις) θα μας οδηγήσει, είπε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, στην αρχή του Οκτωβρίου όπου η πόλη έδινε σχεδόν μηδενικά κρούσματα.
 
Η κ. Λεπτοκαρίδου-Λακασά παρουσίασε την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της βορείου Ελλάδος ενώ ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι το ΑΠΘ θα ζητήσει, αν χρειαστεί, τη συνδρομή τόσο του ΙΣΘ όσο και του ΕΚΕΠΥ και ενημέρωσε τον κ. Νίτσα και την κ. Λεπτοκαρίδου-Λακασά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται στο ΑΠΘ.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι υπήρξαν όλοι από την πρώτη στιγμή "ετοιμοπόλεμοι", ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις των καιρών. Εκτίμησε δε ότι "είναι κυριολεκτικά στα... χέρια μας να σταματήσουμε τη διασπορά και τον ιό" επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #εμβολιαΖΩ που "μεταλλάχθηκε" σε #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ.
 
"Δεν χρειάζεται να δούμε μακριά από την Ελλάδα ή στο μέλλον. Αν δεν τηρήσουμε τις οδηγίες κατά γράμμα, τότε θα θρηνήσουμε πολύ περισσότερες ζωές, όπως έχει γίνει στην Ιταλία και τώρα γίνεται σε άλλες χώρες. Όποιες προσπάθειες και να γίνουν από τις κυβερνήσεις δεν επαρκούν, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μόνο με συνεργασία και ενότητα μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτόν τον εχθρό", ανέφερε.
 
Τέλος, καταλήγει η ενημέρωση, επιβεβαιώθηκε η αμέριστη συνεργασία μεταξύ ΑΠΘ και ΙΣΘ καθώς μέλη του ΙΣΘ είναι και όλα τα μέλη ΔΕΠ του ιατρικού τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.