Skip to main content

Ιστιοφόρο με 36 μετανάστες εντοπίστηκε βορειοδυτικά της Ικαρίας

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εχθές το βράδυ για τον εντοπισμό του σκάφους, μετά από σήμα κινδύνου μέσω κινητού στον ευρωπαϊκό αριθμό 112.

Ιστιοφόρο σκάφος με 36 μετανάστες, εντοπίστηκε στη διάρκεια της νύχτας, βόρεια - βορειοδυτικά της Ικαρίας, έπειτα από επιχείρηση του λιμενικού σώματος.

Ένας από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου ειδοποίησε μέσω του κινητού του τηλεφώνου τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112 και ανέφερε ότι βρίσκεται μαζί και με άλλα άτομα σε κάποιο ακυβέρνητο σκάφος χωρίς όμως κανείς από αυτούς να γνωρίζει το ακριβές σημείο.

Μετά την κλήση αυτή ειδοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης «ΕΣΚΕΔ» του υπουργείου Ναυτιλίας και με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του νοτιανατολικού Αιγαίου, από τρία πλωτά του λιμενικού, ναυαγοσωστικό, σκάφος της FRONTEX και επτά παραπλέοντα πλοία.

Τελικά το ιστιοφόρο με τους μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Ικαρίας και οδηγήθηκε στον Εύδηλο.

Στο μεταξύ, στο Βαθύ στη Σάμο φιλοξενούνται προσωρινά οι 50 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες σε λέμβο βορειανατολικά της Σάμου από πλωτό της FRONTEX.