Skip to main content

Ιστιοφόρο με εννέα επιβαίνοντες έπλεε ακυβέρνητο στην Επανομή

Το ιστιοφόρο παρουσίασε μηχανική βλάβη και αδυναμία χρήσης ιστίων με αποτέλεσμα να ζητηθεί συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα.

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων έπλεε εχθές το βράδυ το ιστιοφόρο ''BENEDETTO'' ελληνικής σημαίας με εννέα επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. δυτικά της Επανoμής στον Θερμαϊκό κόλπο, ζητώντας συνδρομή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε χθες βραδινές ώρες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα αλιευτικό σκάφος. Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Μηχανιώνας από το αλιευτικό σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού προσέδεσε σε αυτό με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BENEDETTO'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.  

φωτογραφία αρχείου