Skip to main content

Ιστιοπλοΐα: Κοκκαλάνης για μετάλλιο, δεύτεροι Μαντής - Καγιαλή

O Β. Κοκκαλάνης τερμάτισε 5ος στην 7η ιστιοδρομία των RS:X ανδρών και 7ος στην 8η ιστιοδρομία κι έτσι βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης

Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών έφερε το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η ημέρα ξεκίνησαν τις κούρσες τους με πρωτιά. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία κι έτσι ανέβηκαν στην 2η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τους Κροάτες Μάρενιτς και Φαντέλα και μπροστά από τους Αυστραλούς Ράιαν και Μπλέτσερ.

RS:X : Ο Κοκκαλάνης στο κυνήγι μεταλλίου

Σταθερά στο κυνήγι του μεταλλίου παραμένει ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος σήμερα τερμάτισε 5ος στην 7η ιστιοδρομία των RS:X ανδρών και 7ος στην 8η ιστιοδρομία κι έτσι βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγείται ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, με δεύτερο τον Βρετανό Νικ Ντέμπσεϊ και τρίτο τον Πολωνό Πιοτρ Μίσκα.

Ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου τερμάτισε 25ος στην 8η ιστιοδρομία και στη συνολική κατάταξη έχει πέσει στην 15η θέση.

Finn: Έπεσε στην 7η θέση ο Μιτάκης

Την 13η θέση στην 5η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn πήρε ο Γιάννης Μιτάκης κι έτσι από την 4η θέση της γενικής κατάταξης έπεσε στην 7η. Στην κορυφή της γενικής παρέμεινε ο Βρετανός Τζιλ Σκοτ, με δεύτερο το Σλοβένο Βασίλι Ζμπόγκαρ και τρίτο τον Βραζιλιάνο Χόρχε Ζαρίφ.

Nacra 17: «Πτώση» για Μπεκατώρου - Πατενιώτη

Επιτέλους έκαναν την πρώτη γερή κούρσα στα Nacra 17 οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης. Στην 1η ιστιοδρομία δεν τερμάτισαν και στην 2η, που πήραν την 3η θέση, μηδενίστηκαν μετά από ένασταση, ενώ στην 3η βρέθηκαν στην 16η θέση και τώρα, στην 4η κούρσα τερμάτισαν στην 4η θέση. Έτσι, το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγούνται οι Βρετανοί Μπεν Σάξτον και Νίκολα Γκρόουβς.

RS:X: Η Σκαρλάτου δεν τερμάτισε στην 7η ιστιοδρομία

Δεν κατάφερε να τερματίσει η Αγγελική Σκαρλάτου στην 7η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών, όπου νικήτρια αναδείχθηκε και πάλι η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι.

Έτσι, η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγείται η Ταρταλίνι, με δεύτερη την Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν και τρίτη η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα.