Skip to main content

Ιστορίες γυναικών που εμπνέουν στο 1ο Power Up-Women's Stories του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της, από την επαγγελματική ανέλιξη και τα στερεότυπα.

Βήμα στις γυναίκες έδωσε το διαδραστικό digital session Power Up! - Women’s Stories, που πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με καλεσμένες πέντε επιδραστικές γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και άξονα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που βγήκε on-air μέσω Facebook Live, η δημοσιογράφος και συντονίστρια του digital session Εύη Καλλίνη, συνομίλησε με τις: Μαρία Παγωνάκη, make-up artist, Έλενα Παπαδοπούλου, speaker coach και 1η TEDx ambassador για την Ελλάδα, Ντόρα Κετίκογλου, στιλίστρια μόδας, Δήμητρα Νικολή, στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο και Δέσποινα Κανάκογλου, 1η γυναίκα podcaster στην Ελλάδα και ιδρύτρια του podcast GiatiOxi.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της, από την επαγγελματική ανέλιξη και τα κοινωνικά στερεότυπα έως το mentoring, τις προσωπικές συμβουλές και τις προκλήσεις του αύριο.

Οι ιστορίες που μοιράστηκαν με το ευρύ κοινό οι μοναδικές καλεσμένες του 1ου Power Up! – Women’s Stories θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, μέσα από το video του digital session που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του IEK AKMH στο Facebook.

Ακολουθούν επιλεκτικά highlights από το 1ο Power Up - Women’s Stories digital session.

Μαρία Παγωνάκη, celebrity makeup artist & beauty expert

«Μπορεί από κάπου να ξεκινάς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Το τι σε περιμένει στην πορεία, είναι άγνωστο».

«Πρέπει να βρούμε αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν επαγγελματίες, ώστε να βοηθήσουμε και το κατάλληλο κοινό να έρθει σε εμάς. Δεν κάνουμε όλοι για όλους».

«Στόχος μου είναι να λένε πόσο όμορφη είναι μια γυναίκα, όχι τι ωραίο μακιγιάζ έχει. Θέλω να κάνω τις γυναίκες να δείχνουν ομορφότερες, από αυτό που πιστεύουν, ότι μπορούν να είναι»!

Έλενα Παπαδοπούλου, speaker coach και TEDx Ambassador

«Δύο πράγματα βρίσκονται στη βάση μιας ομιλίας, το να έχει δυνατό περιεχόμενο και το να καταφέρει να επιδράσει στο κοινό και στους εκάστοτε ακροατές».

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, ότι όταν έχουμε άγχος ή στρες, είναι γιατί νοιαζόμαστε αυτό που θα επικοινωνήσουμε να έχει αντίκτυπο. Ας έχουμε στο μυαλό μας λοιπόν ότι δεν πρόκειται για φόβο, αλλά για ενθουσιασμό, αγωνία, ανυπομονησία και να κάνουμε αυτή τη μετάβαση, από τον φόβο, στον ενθουσιασμό».

«Υπάρχει μία έλλειψη γυναικών στον δημόσιο διάλογο, παρόλο που απαρτίζουν το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Έχουν γίνει βελτιώσεις, αλλά ακόμη δεν εκπροσωπούμαστε επαρκώς σε όλους τους τομείς».

Ντόρα Κετίκογλου, fashion stylist & visual merchandiser

«Ειδικά στην εποχή μας, λόγω της πανδημίας, έχουμε πλέον πολλά νέα e-shops και γίνονται πάρα πολλές φωτογραφήσεις. Μία άλλη τάση του σήμερα είναι οι εταιρίες μόδας και κάποια καλά καταστήματα – μπουτίκ να έχουν in house στιλίστα, που επιμελείται την εικόνα του brand και στα social media».

«Το γούστο αλλάζει, όλα αλλάζουν. Κάτι που θεωρούνταν κακόγουστο πριν από 15 χρόνια, σήμερα είναι trend».

Δήμητρα Νικολή, PR & Business Development Manager Electra Hotels & Resorts

«Ο χώρος του PR στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με μία παρωχημένη αντίληψη που έχει ο κόσμος για γνωριμίες και διασκέδαση. Είναι ένας τομέας που έχει να κάνει με την επικοινωνία και με το πώς αυτή θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα στην κάθε επιχείρηση. Στοχεύουμε πάντα στο να έχουμε μία αύξηση είτε στα έσοδα, είτε στην προβολή, είτε στο γενικότερο σύνολο και στη βελτιστοποίηση της εικόνας μιας επιχείρησης».

«Το ωράριο στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι απαιτητικό, όπως και το εργασιακό περιβάλλον. Μια γυναίκα σε θέση στελέχους έχει συνήθως προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση».

«Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες ανελίσσονται ταχύτερα σε ανώτερες θέσεις, εκτιμώ δε προσωπικά ότι η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο υπέρ των γυναικών. Ίσως γιατί είχαν μείνει πίσω τα προηγούμενα χρόνια; Ίσως γιατί χρειάζεται ένας χαρακτήρας multitasking που οι γυναίκες το έχουμε λίγο περισσότερο ανεπτυγμένο; Είναι κάτι ευχάριστο να βλέπουμε έναν βασικό κλάδο της οικονομίας μας να δίνει βήμα και προοπτική στο γυναικείο φύλο».

Δέσποινα Κανάκογλου, ιδρύτρια του podcast GiatiOxi

«Τον Φεβρουάριο του 2016 μου ήρθε μια αναλαμπή να κάνω μια εκπομπή, γιατί έβλεπα πώς υπήρχε ένα κενό. Πήρα τηλέφωνο τότε σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, γέλασαν μαζί μου και μου το έκλεισαν. Έτσι, αποφάσισα να κάνω αυτό που ήθελα μόνη μου».

«Το man’s playing ισχύει παντού. Πάντα κάποιος άντρας θα βρεθεί να σου πει, πώς ξέρει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι. Και ένα από τα μαθήματα που έχω πάρει από το GiatiOxi είναι ότι αυτό θα το συναντήσεις, θα σου συμβεί, και η αμφισβήτηση και η απόρριψη. Και ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να μην το αφήσεις να σε επηρρεάσει και να πας παρακάτω».

«Με ενδιαφέρουν ιστορίες γυναικών που ανοίγουν τον δρόμο και για εμάς τις υπόλοιπες. Αν είχα ένα τζίνι, τρεις θα ήταν οι ιδανικές καλεσμένες που θα του ζητούσα: την Gloria Steinem, την Kamala Harris και την Oprah Winfrey». Με ενδιαφέρει να ακουστούν ιστορίες τους, το πώς μια γυναίκα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, εκεί που δεν έχει πατήσει ξανά άλλη γυναίκα».