Skip to main content

Ιστορική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ο Έλληνας τενίστας την προσεχή Παρασκευή θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς – Καρένιο Μπούστα.

Για δεύτερη φορά θα βρεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην τετράδα ενός γκραν σλαμ, καθώς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 (7-5, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός.

Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς – Καρένιο Μπούστα. Για την πρόκριση στους «τέσσερις» θα ανέβει και πάλι στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κακή αρχή, με χαμηλό ποσοστό περασμένων πρώτων σερβίς (44% έναντι 66%), δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 22χρονος, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 3-5, κατάφερε με τρία κερδισμένα games να κάνει τη ανατροπή, και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ (7-5).

Στο δεύτερο σετ, ο πρωταθλητής μας έκανε το 1-0 χωρίς να χάσει πόντο. Με πολύ καλό σερβίς, και παρά την προσπάθεια του Ρώσου, προηγήθηκε με 4-2 (και μάλιστα με διπλό break point και μάλιστα ύστερα από ράλι 28 χτυπημάτων) και έκανε το 2-0 (6-2).

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο πρωταγωνιστής σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να μην μπορεί να συγκρατήσει, κάποιες φορές, τα νεύρα του. Ο Ρούμπλεφ «μπήκε» στο παιχνίδι μετά το 5-2 αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-6.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Έλληνας τενίστας πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς ενός γκραν σλαμ. Η πρώτη φορά ήταν το 2019 στο όπεν της Αυστραλίας.