Skip to main content

Εισβολή Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο - 12 προσαγωγές (φωτο+vid)

Ισχυρές αστικές δυνάμεις περικύκλωσαν το προξενείο, αναμένοντας την έξοδο των ατόμων που φώναζαν για αρκετά λεπτά συνθήματα - 12 προσαγωγές

Ομάδα 11 μελών της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλε σήμερα το πρωί στο τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενη για την πολεμική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει η Τουρκία κατά των Κούρδων στη Βορειανατολική Συρία. Οι εισβολείς προσποιήθηκαν τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τον μνημειακό χώρο για τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ και Ζ) περικύκλωσαν το προξενείο, αναμένοντας την έξοδο των ατόμων που φώναζαν συνθήματα για αρκετή ώρα, ώστε να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Τελικά η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συνολικά 12 προσαγωγές. Σε βάρος των 12 προσαχθέντων σχηματίζεται δικογραφία.

Όπως έγραψε στο twitter η «Αναρχική Ομοσπονδία», πρόκειται για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο εσωτερικό του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη».

 
 
Έξω από το Προξενείο βρέθηκε και ένας Τούρκος τουρίστας που θέλησε να επισκεφθεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, που αποτελεί μουσειακό χώρο. Ωστόσο, έπεσε... πάνω στην εισβολή και του απαγορεύθηκε η είσοδος. Σε δηλώσεις του, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες διαμαρτυρίες στον συγκεκριμένο χώρο, γιατί ο πόλεμος είναι αλλού, ενώ ανέμενε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ώστε να επισκεφθεί το σπίτι-μουσείο.
 
Δείτε το βίντεο:
 
 

Πηγή τελευταίας φωτογραφίας: life-events.gr