Skip to main content

Ισχυρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης ζητάει Τσίπρας

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να βγει αλώβητη από τις εκλογές αλλά να αμφισβητηθεί από την Αριστερά, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση πρέπει να μην βγει αλώβητη από τις εκλογές αλλά να αμφισβητηθεί από την Αριστερά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα. Προχώρησε μάλιστα στην εκτίμηση ότι «μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έλθουν νέα μέτρα».

Νωρίτερα είχε επίσης δηλώσει ότι «η κυβέρνηση και η τρόικα κάποτε θα λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ξενώνων υποδοχής και πρόσθεσε: «Εμείς αγωνιζόμαστε δίπλα σε αυτούς που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν δύναμη, ταυτόχρονα όμως και για ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που, αν υλοποιηθούν, θα μπορέσουμε σε έναν βαθμό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους στον ΟΣΕ στην Πάτρα και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος. Πρόσθεσε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ σημαίνει τη διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ του δήμου Πατρέων στην περιοχή Ξερόλακκα, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Επίσης, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, όσο και για το ενδεχόμενο επέκτασής του.

«Πέντε χρόνια περιμένουν οι πολίτες της Πάτρας να φύγουν τα σκουπίδια από τον κορεσμένη χωματερή της Ξερόλακκας, πέντε χρόνια βλέπουν μετρήσεις μόλυνσης του γειτονικού ποταμού και του υδροφόρου ορίζοντα, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε, επίσης, ότι εδώ και πέντε χρόνια υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός για την πόλη της Πάτρας, ο οποίος προβλέπει νέο εργοστάσιο και χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων σε μια περιοχή που δεν περιστοιχίζεται από κατοικίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε τέλος με τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου, τους οποίους στηρίζει ο Συνασπισμός.