Skip to main content

Ιταλία - Κορωνοϊός: Σχεδιάζεται η επανεκκίνηση της Serie A

Το Campionato είχε διανύσει περίπου τα 2/3 της σεζόν μέχρι τη διακοπή και η FIGC επιθυμεί την ολοκλήρωσή του για να μειώσει τις οικονομικές ζημιές.

Ιατρικές οδηγίες για πιθανή επανεκκίνηση της Serie A, η οποία έχει ανασταλεί από τις 9 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού, έχει αρχίσει να συντάσσει η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ιταλίας (FIGC).

Πιο αναλυτικά η FIGC γνωστοποίησε ότι η ιατρική της επιτροπή πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη σήμερα για να «αναλύσει και να καθορίσει ένα πρωτόκολλο εγγύησης για το ποδόσφαιρο σε περίπτωση που η αγωνιστική δραστηριότητα ξαναρχίσει».

Η εφετινή Serie A είχε διανύσει περίπου τα 2/3 της σεζόν μέχρι τη διακοπή της και η FIGC επιθυμεί την ολοκλήρωσή της για να μειώσει τις οικονομικές ζημιές. Μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την αγωνιστική περίοδο μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αν χρειαστεί.

«Αν και όταν πάρουμε το πράσινο φως για μια σταδιακή επανεκκίνηση, ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι έτοιμος», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.