Skip to main content

Ιταλία: Απαισιοδοξία από την κυβέρνηση για την επανέναρξη της Serie A

Ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντζένζο Σπανταφόρα ανέφερε πως σκέφτονται στο «μπελ παέζε» να ακολουθήσουν τη γραμμή Γαλλίας και Ολλανδίας.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, σχετικά με την επανέναρξη της σεζόν στην Serie A.

«Αν ήμουν ανάμεσα στους προέδρους, θα άρχιζα να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν», είπε σε συνέντευξή του, εκφράζοντας τον προβληματισμό της κυβέρνησης:

«Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ σήμερα και αύριο, ανάμεσα στην τεχνικής και επιστημονική επιτροπή και την ομοσπονδία (FIGC), η οποία είχε παρουσιάσει ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις  που κρίθηκε από την επιτροπή ανεπαρκές. Η προπόνηση δεν σημαίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε αβεβαιότητες αρκεί να ακολουθήσουμε τη γραμμή της Γαλλίας και της Ολλανδίας που έχουν σταματήσει τα πάντα. Βλέπω ειλικρινά την πορεία προς την επανέναρξη πιο δύσκολη. Η προπόνηση είναι διαφορετικό πράγμα, αν ήμουν στους προέδρους θα σκεφτόμουν το νέο πρωτάθλημα. Η επιλογή της Γαλλίας μπορεί επίσης να ωθήσει την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή και διαβάζοντας ορισμένες δηλώσεις η πλειοψηφία των προέδρων είναι έτοιμοι να ζητήσουν αναστολή για να προετοιμαστούν καλύτερα για το επόμενο πρωτάθλημα», είπε.

«Ως υπουργός Αθλητισμού θα ήμουν ανόητος να δαιμονοποιώ το ποδόσφαιρο και τη Serie A που φέρνουν χρήματα σε ολόκληρο το αθλητικό σύστημα, αλλά αν η επανέναρξη δεν είναι ασφαλής, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε. Και μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, κάποιοι δεν ήθελαν να σταματήσουν, τότε πολλές ομάδες κατέληξαν σε καραντίνα. Νομίζω ότι οι ηγέτες του ποδοσφαίρου, αναφέρομαι στο πρωτάθλημα και επίσης στη FIGC, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ένα σχέδιο Β. Το αργότερο εντός αυτής της εβδομάδας, η τεχνική επιστημονική επιτροπή θα κρίνει το πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και σε λίγες μέρες θα το κοινοποιήσουμε στους συλλόγους, και μετά - με την καμπύλη των δεδομένων - θα αποφασίσουμε για την επανάληψη του πρωταθλήματος».