Skip to main content

Ιταλία: Εκτοξεύτηκαν οι εμβολιασμοί μετά το υποχρεωτικό Green Pass στην εργασία

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τρένα, αεροπλάνα και γενικά στα μέσα που κάνουν μακρινές διαδρομές, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ιταλικό κοινοβούλιο αποφάσισε πως από τις 15 Οκτωβρίου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, καθώς και για τους ανεξάρτητους εργαζόμενους.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τρένα, αεροπλάνα και γενικά στα μέσα που κάνουν μακρινές διαδρομές, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Ίσως μελλοντικά να ληφθεί παρόμοια απόφαση για λεωφορεία και πούλμαν.

Η πορεία του ιού θα καθοριστεί από το πως θα πάνε τα σχολεία, καθώς ο κορωνοϊός και ιδιαίτερα η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική στις μικρές ηλικίες.

Τα σχολεία στην Ιταλία έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα. Μέχρι στιγμής η κατάσταση ειναι ομαλή. Στις 400.000 τάξεις, οι 100 βρίσκονται σε απομόνωση.

Το Green Pass πλέον είναι υποχρεωτικό, ενώ ο εμβολιασμός είναι γενικά αποδεκτός από την πλειοψηφία των Ιταλών, ωστόσο υπάρχει και μία μερίδα αρνητών.