Skip to main content

Ιταλία: Επί τάπητος πρόταση για το κλείσιμο των εμπορικών τις Κυριακές

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει σταματήσει η λειτουργία των εμπορικών κέντρων τις Κυριακές», ανακοίνωσε ο ηγέτης των 5 Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο

Την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και ειδικότερα των εμπορικών κέντρων κατά τις αργίες και τις Κυριακές, προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, υπουργός εργασίας και ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει σταματήσει η λειτουργία των εμπορικών κέντρων τις Κυριακές», ανακοίνωσε ο Ντι Μάιο, προσθέτοντας ότι θα εγκριθεί ειδικός νόμος, με τον οποίον θα τροποποιηθεί η νομοθεσία για απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας, την οποία είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος θα προβλέπει την περιορισμένη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και καταστημάτων τις Κυριακές, με πρόθεση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην μένουν ανοικτά για περισσότερες από από οκτώ Κυριακές τον χρόνο.

«Η απελευθέρωση των ωραρίων που θέσπισε η κυβέρνηση Μόντι καταστρέφει τις ιταλικές οικογένειες, πρέπει να αναθεωρήσουμε ότι ισχύει για κανονισμούς και ωράρια», τόνισε ο Ντι Μάιο.