Skip to main content

Ιταλία: Επτά νεκροί σε ανατροπή βάρκας με μετανάστες στη Λαμπεντούζα

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι γύρισε ανάποδα με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στο νερό. Οι 46 διασώθηκαν.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες, 5 ναυτικά μίλια από το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, ενώ αγνοούνται ακόμη εννέα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι γύρισε ανάποδα με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στο νερό. Οι 46 διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί ασφαλείς στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τέσσερις από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς είναι γυναίκες και η μία από αυτές επρόκειτο να γεννήσει σε μερικές εβδομάδες.

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν ήδη έρευνα για να εξακριβωθούν οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.

Από την αρχή του έτους περίπου 19.800 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ιταλία, τώρα που ο δρόμος για τα ελληνικά νησιά φυλάσσεται αποτελεσματικά, έναντι 6.700 αφίξεων στην Ιταλία το πρώτο εξάμηνο του 2020, όπως δείχνουν στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Μόνο τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη έφτασαν άλλοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λαμπεντούζα με τέσσερα άλλα σκάφη.

Στο ιταλικό αυτό νησί το κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων, είναι και πάλι υπερπλήρες. Οι αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν μέρος των 660 ανθρώπων, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη δομή, σε διάφορες περιοχές της Σικελίας ή στα ειδικά πλοία που χρησιμοποιούνται για να τίθενται σε καραντίνα όσοι καταφθάνουν από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.