Παρασκευή 26 Απριλίου 2019
x

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ


Tουλάχιστον δυο βουλευτές του κινήματος φέρονται να μην κατέβαλαν μέρος του μισθού τους, για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί

Οι αποκαλύψεις έγιναν από την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα και από το τηλεοπτικό κανάλι «Iτάλια Ούνο».

Τουλάχιστον δυο βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων, (οι οποίοι είναι και πάλι υποψήφιοι), φέρονται να μην κατέβαλαν μέρος του μισθού τους, για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Για τον σκοπό αυτό, οι «πεντάστεροι» ζητούν από τους βουλευτές και γερουσιαστές του, να διαθέτουν περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα από την πρωτοβουλία αυτή υπέρ των επιχειρήσεων, «λείπει σχεδόν ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ». Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, απαντά: «θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι και όποιος έσφαλλε δεν θα είναι υποψήφιος. Θα απομακρύνουμε τα σάπια μήλα».

Παραμένει πρώτο κόμμα

Παράλληλα όμως υπενθυμίζει ότι «χάρη σε είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε το  Κίνημα, δημιουργήθηκαν επτά χιλιάδες επιχειρήσεις και βρήκαν δουλειά δεκατέσσερις  χιλιάδες άνθρωποι». Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν μέχρι τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η όλη υπόθεσημπορεί να ζημιώσει την πολιτική δύναμη που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλλο.

Τα Πέντε Αστέρια, πάντως, παραμένουν πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, με το 28,3%. Η κεντροαριστερά του Ρέντσι είναι στο 22% και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι στο 17,3%.Συνολικά, η κεντροδεξιά συμμαχία, στην Γερουσία, σύμφωνα με τα γκάλοπ, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία, με διαφορά πέντε μόνον εδρών.

Μόνο το 37% των Ιταλών θέλει κυβέρνηση «ευρείας συμμετοχής». Το 46,3% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι αν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου δεν προκύψει μια σαφής πλειοψηφία, είναι καλύτερα να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ