Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας στη χώρα δημιούργησε εντάσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα καθώς το κλίμα ανησυχίας είναι μεγάλο.

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν σήμερα σε σειρά φυλακών στην Ιταλία εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κορωνοϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ