Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΙΤΑΛΙΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ISIS

Η επιχείρηση των αρχών στο Σαλέρνο ήταν συντονισμένη, ενώ η αξία του φορτίου των 14 τόνων φέρεται να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εν λόγω ποσό προριζόταν για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Συγκεκριμένα, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 14 τόνους ναρκωτικών στο λιμάνι του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία. Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του ISIS επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ